Podana jest gramatura składników na 6 porcje tego dania.
Kaloryczność
366 kcal
Białko
31.7 g
Tłuszcze
8.1 g
Węglowodany
44.8 g
IG
12 g
Sposób przygotowania
Czas przygotowania
30 minut
1
Do garnka wlej 500 ml wrzątku i wsyp dwie galaretki oraz ksylitol.
2
Dokładnie wymieszaj i odstaw na ok. 20 minut do ostygnięcia.
3
Twaróg przełóż do miski, dodawaj stopniowo galaretkę i miksuj na gładką masę.
4
Gotową masę przełóż do szklanych foremek (6 sztuk po 400 ml).
5
W międzyczasie do garnuszka ponownie wlej 500 ml wrzątku i rozpuść galaretki dodając 2 łyżki ksylitolu – całość wymieszaj i odstaw na ok. 20 minut do ostygnięcia.
6
W tym czasie zblenduj truskawki i wymieszaj je z lekko przestudzoną galaretką.