Wizyta w gabinecie

Umów się na wizytę w naszym gabinecie dietetycznym.

Umów wizytę w Bielsku-Białej

Dietetyk ONLINE

Opieka dietetyczna online, niezależnie gdzie mieszkasz.

Dowiedz się więcej

Dorsz na parze w pietruszkowej marynacie

Składniki
Podana jest gramatura składników na 4 porcje tego dania.
Kaloryczność
251 kcal
Białko
22.8 g
Tłuszcze
6.7 g
Węglowodany
29.4 g
IG
16 g
Sposób przygotowania
Czas przygotowania
45 minut
1
Rybę umyj pod zimną bieżącą wodą i dobrze osusz papierowym ręcznikiem.
2
W wysokim naczyniu zmiksuj natkę pietruszki, oliwę, czosnek, przyprawy i sok z cytryny.
3
Powstałą marynatą wysmaruj rybę i wstaw na 1 godz. do lodówki.
4
Ziemniaki obierz, pokrój w ćwiartki, brokuła umyj, podziel na mniejsze różyczki.
5
Ułóż w garnku/naczyniu do gotowania na parze, delikatnie oprósz solą.
6
Całość gotuj na parze 20-30 minut, aż do miękkości warzyw.
7
Ziemniaki przełóż do miski, dolej mleko i ugniataj do powstania puree.
Oceń przepis
4.83 z 3 ocen
Dieta

Ten przepis możesz stosować w diecie:

Autor przepisu
Kamila Tomala

dietetyk

Zobacz także inne przepisy

5 minut
208.8 kcal
15 minut
259 kcal
15 minut
384 kcal
3 ( ocen)
Sałatka grecka
15 minut
245 kcal