2
mleko podgrzej do temp. ok 40°C dodaj cukier, pokruszone drożdże i dobrze wymieszaj tworząc zaczyn.
3
Na stolnicę wysyp mąkę, dodaj sól, miękkie masło i powstały zaczyn.
4
Wyrabiaj, aż do powstania gęstego ciasta.
5
Przełóż je do miski, przykryj ścierką i odstaw w ciepłe miejsce na 30 minut.
7
Maliny rozmróź, połóż na durszlaku, aby odciekł z nich cału sok, na koniec zgnieć widelcem.
9
Zimne masło, mąkę oraz cukier umieść w mikserze lub innym robocie kuchennym i mieszaj aż do połączenia się składników i powstania kruszonki.
10
Z powstałego ciasta uformuj 8 małych bułeczek, rozłóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w sporych odstępach. Za pomocą małej szklanki (literatki) zrób w nich wgłębienia do których włóź rozgniecione maliny.
11
Całość posyp kruszonką.
12
Odstaw jeszcze na 10 minut do ponownego wyrośnięcia.
13
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C około 25-30 minut.