Wizyta w gabinecie

Umów się na wizytę w naszym gabinecie dietetycznym.

Umów wizytę w Bielsku-Białej

Dietetyk ONLINE

Opieka dietetyczna online, niezależnie gdzie mieszkasz.

Dowiedz się więcej

Kremowe risotto z kurczakiem i szparagami

Składniki
Podana jest gramatura składników na 4 porcje tego dania.
Kaloryczność
285 kcal
Białko
16.9 g
Tłuszcze
6.5 g
Węglowodany
41.7 g
IG
19 g
Sposób przygotowania
Czas przygotowania
45 minut
1
Na patelni rozgrzej masło i wsyp ryż.
2
Delikatnie podsmażaj, aż wchłonie masło.
3
Następnie zalej bulionem i dolewaj go małymi porcjami (0.5 szklanki) za każdym razem gdy wchłonie wcześniejszą porcję.
4
Na osobnej patelni podsmaż na oleju pokrojonego w kostkę kurczaka, przypraw słodką i ostrą papryką, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek.
5
Gdy kurczak się podsmaży dodaj pokrojone w małe plasterki szparagi i delikatnie podsmaż.
6
Gdy ryż wchłonie już cały bulion, będzie miękki i kremowy, dodaj podsmażonego kurczaka ze szparagami.
7
Całość udekoruj natką pietruszki.
Oceń przepis
5 z 8 ocen
Dieta

Ten przepis możesz stosować w diecie:

Autor przepisu
Kamila Tomala

dietetyk

Zobacz także inne przepisy

30 minut
302 kcal
5 minut
314 kcal
15 minut
357 kcal