Wizyta w gabinecie

Umów się na wizytę w naszym gabinecie dietetycznym.

Umów wizytę w Bielsku-Białej

Dietetyk ONLINE

Opieka dietetyczna online, niezależnie gdzie mieszkasz.

Dowiedz się więcej

Placki cukiniowo-ziemniaczane

Składniki
Kaloryczność
512 kcal
Białko
27.3 g
Tłuszcze
21.8 g
Węglowodany
56.9 g
IG
70 g
Sposób przygotowania
Czas przygotowania
45 minut
1
Ziemniaki obierz i wraz z cukinią zetrzyj na tarce o małych oczkach.
2
Przełóż na sitko, posyp delikatnie solą i odstaw w celu odsączenia, wyciśnij.
3
Dodaj jajko, skrobię oraz przyprawy i dokładnie wymieszaj.
4
Na rozgrzaną patelnię nakładaj ciasto i smaż do zarumienienia.
5
Podaj z sosem czosnkowym (jogurt+ czosnek), posyp koperkiem.
6
Na wierzch połóż kawałki łososia.
Oceń przepis
4.83 z 6 ocen
Dieta

Ten przepis możesz stosować w diecie:

Autor przepisu
Kamila Tomala

dietetyk

Zobacz także inne przepisy

3 ( ocen)
Koktajl owocowy
10 minut
148 kcal
45 minut
251 kcal
5 minut
208.8 kcal
15 minut
259 kcal