Wizyta w gabinecie

Umów się na wizytę w naszym gabinecie dietetycznym.

Umów wizytę w Bielsku-Białej

Dietetyk ONLINE

Opieka dietetyczna online, niezależnie gdzie mieszkasz.

Dowiedz się więcej

Ciasto marchewkowe z białą czekoladą

Składniki
Podana jest gramatura składników na 16 porcje tego dania.
Kaloryczność
237 kcal
Białko
5.7 g
Tłuszcze
13.2 g
Węglowodany
28.5 g
IG
57 g
Sposób przygotowania
Czas przygotowania
2 godziny
1
Marchewkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach, wymieszaj z cynamonem i przełóż na sitko, aby odsączyć nadmiar soku.
2
W jednej misce wymieszaj wszystkie suche składniki, a w drugiej mokre.
3
Następnie powoli wsypuj suche składniki do mokrych, dodaj marchewkę i wymieszaj.
4
Na koniec dodaj pokrojone w małe kawałki orzechy i całość dobrze wymieszaj.
5
Powstałą masę przełóż do blaszki i piecz w 180°C około 45 minut - do tzw. suchego patyczka.
6
Ciasto dobrze ostudź.
7
W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę z dodatkiem mleka i polej ciasto.
Oceń przepis
5 z 2 ocen
Dieta

Ten przepis możesz stosować w diecie:

Autor przepisu
Kamila Tomala

dietetyk

Zobacz także inne przepisy

1 godzina 30 minut
365 kcal
3 ( ocen)
Dyniowe pankaces
30 minut
324 kcal
30 minut
501 kcal
3 ( ocen)
Gofry dyniowe
30 minut
324 kcal