Wizyta w gabinecie

Umów się na wizytę w naszym gabinecie dietetycznym.

Umów wizytę w Bielsku-Białej

Dietetyk ONLINE

Opieka dietetyczna online, niezależnie gdzie mieszkasz.

Dowiedz się więcej

Dorsz z ryżem i warzywami

Składniki
Kaloryczność
501 kcal
Białko
26.1 g
Tłuszcze
16.3 g
Węglowodany
66.3 g
IG
76 g
Sposób przygotowania
Czas przygotowania
30 minut
1
Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie.
2
Na oleju podsmaż cebulę oraz pokrojoną w małą kostkę lub paski marchew i paprykę.
3
Dodaj sól, pieprz, kurkumę.
4
Następnie dodaj ugotowany ryż, całość dobrze wymieszaj i podsmaż, następnie przełóż na talerz.
5
Rybę umyj, odsącz papierowym ręcznikiem z nadmiaru wody.
6
Z każdej strony posyp przyprawami, a następnie obtocz w mące pszennej.
7
Usmaż na patelni na reszcie oleju.
Oceń przepis
4.86 z 7 ocen
Dieta

Ten przepis możesz stosować w diecie:

Autor przepisu
Kamila Tomala

dietetyk

Zobacz także inne przepisy

3 ( ocen)
Gofry dyniowe
30 minut
324 kcal
15 minut
378 kcal
15 minut
311 kcal
30 minut
508 kcal