Wizyta w gabinecie

Umów się na wizytę w naszym gabinecie dietetycznym.

Umów wizytę w Bielsku-Białej

Dietetyk ONLINE

Opieka dietetyczna online, niezależnie gdzie mieszkasz.

Dowiedz się więcej

Indyk po koreańsku

Składniki
Podana jest gramatura składników na 2 porcje tego dania.
Kaloryczność
508 kcal
Białko
26.4 g
Tłuszcze
26 g
Węglowodany
43.5 g
IG
59 g
Sposób przygotowania
Czas przygotowania
30 minut
1
MIĘSO:
2
Czosnek i imbir posiekaj.
3
Dodaj mąkę, skrobię, proszek do pieczenia, sól, pieprz i dobrze wymieszaj, aż powstanie panierka.
4
Przełóż do dużej miski i dodaj pokrojone w średnią kostkę (2x2cm) mięso.
5
6
SOS:
7
Czosnek i imbir posiekaj.
8
Dodaj cukier, ocet, miód, ketchup, sos sojowy.
9
Wymieszaj i delikatnie podgrzej na patelni (ok. 3 minuty mieszając).
10
W tym czasie na drugiej patelni rozgrzej masło klarowane, a kawałki mięsa kładź tak, aby nie były ze sobą sklejone.
11
Smaż 5-10 min, od czasu do czasu obracając, aż nabierze złotobrązowego koloru.
12
Za pomocą łyżki cedzakowej przełóż kawałki mięsa na papierowe ręczniki i odsącz z nadmiaru tłuszczu.
13
Usmażonego indyka przełóż do patelni z przygotowanym sosem.
14
15
Makaron ugotuj wg instrukcji na opakowaniu.
Oceń przepis
4.6 z 10 ocen
Dieta

Ten przepis możesz stosować w diecie:

Zobacz także inne przepisy

5 minut
278 kcal
3 ( ocen)
Kotlety jajeczne
30 minut
315 kcal
45 minut
186 kcal
20 minut
187 kcal