Wizyta w gabinecie

Umów się na wizytę w naszym gabinecie dietetycznym.

Umów wizytę w Bielsku-Białej

Dietetyk ONLINE

Opieka dietetyczna online, niezależnie gdzie mieszkasz.

Dowiedz się więcej

Granola orzechowa z suszoną figą

Składniki
Podana jest gramatura składników na 10 porcje tego dania.
Kaloryczność
186 kcal
Białko
4.5 g
Tłuszcze
9.2 g
Węglowodany
25.3 g
IG
44 g
Sposób przygotowania
Czas przygotowania
45 minut
1
Figi pokrój w większą kostkę, wymieszaj z resztą bakalii.
2
Dodaj syrop klonowy i dokładnie wymieszaj.
3
Piekarnik nagrzej góra-dół do 175 °C.
4
Na dużą blaszkę wyłóż papier do pieczenia i wysyp przygotowaną granolę.
5
Dokładnie rozprowadź po całej powierzchni blaszki, aby wszystkie składniki równo się uprażyły.
6
Piecz 30 minut, natomiast co 10 minut dokładnie przemieszaj łopatką.
7
8
* Polecam dużą blaszkę do pieczenia ciasta - łatwiej się w takiej miesza i nic nie "wypada" do piekarnika ;)
9
10
* Przygotowana mieszanka zawiera 10 porcji po 45 gram.
Oceń przepis
4.38 z 8 ocen
Dieta

Ten przepis możesz stosować w diecie:

Zobacz także inne przepisy

20 minut
187 kcal
30 minut
471 kcal
20 minut
336 kcal
15 minut
349 kcal