Wizyta w gabinecie

Umów się na wizytę w naszym gabinecie dietetycznym.

Umów wizytę w Bielsku-Białej

Dietetyk ONLINE

Opieka dietetyczna online, niezależnie gdzie mieszkasz.

Dowiedz się więcej

Gulasz z piersi indyka z komosą ryżową

Składniki
Kaloryczność
471 kcal
Białko
34.8 g
Tłuszcze
14.4 g
Węglowodany
56.6 g
IG
34 g
Sposób przygotowania
Czas przygotowania
30 minut
1
Komosę ugotuj w lekko osolonej wodzie.
2
Cebulę i czosnek obierz i pokrój w drobną kostkę.
3
Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż chwilę cebulę z czosnkiem po czym dorzuć pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka i paprykę.
4
Smaż około 10 minut na średnim ogniu od czasu do czasu mieszając.
5
W międzyczasie dopraw przyprawami.
6
Dodaj przekrojone na pół pomidory koktajlowe i koncentrat pomidorowy oraz wodę.
7
Gotuj około 5 minut mieszając wszystkie składniki.
8
Zmniejsz ogień, przykryj patelnię pokrywką i duś około 5 minut.
9
Na talerz wysyp ugotowaną kaszę i dodaj gulasz.
10
Gotowe danie posyp świeżą kolendrą lub natką pietruszki.
Oceń przepis
4.78 z 9 ocen
Dieta

Ten przepis możesz stosować w diecie:

Zobacz także inne przepisy

20 minut
336 kcal
15 minut
349 kcal
10 minut
435 kcal
10 minut
327 kcal