Wizyta w gabinecie

Umów się na wizytę w naszym gabinecie dietetycznym.

Umów wizytę w Bielsku-Białej

Dietetyk ONLINE

Opieka dietetyczna online, niezależnie gdzie mieszkasz.

Dowiedz się więcej

Omlet ze szpinakiem i mozzarellą

Składniki
Kaloryczność
435 kcal
Białko
30.5 g
Tłuszcze
33 g
Węglowodany
7.4 g
IG
22 g
Sposób przygotowania
Czas przygotowania
10 minut
1
Cebulę obierz, pokrój w kosteczkę i podsmaż na oliwie.
2
Szpinak umyj, odetnij listki, jeśli listki są duże możesz pokroić na mniejsze kawałki.
3
Mozzarellę odsącz z zalewy, pokrój w cienkie plasterki.
4
Jajka umyj, wbij do miski, dodaj sól i pieprz i lekko wymieszaj.
5
Wlej jajka na patelnię, dodaj szpinak i lekko wymieszaj.
6
Na wierzch ułóż mozarellę, przykryj przykrywką i smaż na wolnym ogniu około 5 minut do ścięcia się spodu i boków po czym przewróć na drugą stronę.
7
Chwilkę podsmaż i przełóż na talerz.
Oceń przepis
4.7 z 10 ocen
Dieta

Ten przepis możesz stosować w diecie:

Zobacz także inne przepisy

10 minut
327 kcal
10 minut
459 kcal
30 minut
410 kcal
10 minut
423 kcal