Wizyta w gabinecie

Umów się na wizytę w naszym gabinecie dietetycznym.

Umów wizytę w Bielsku-Białej

Dietetyk ONLINE

Opieka dietetyczna online, niezależnie gdzie mieszkasz.

Dowiedz się więcej

Kotlety jajeczne

Składniki
Kaloryczność
315 kcal
Białko
19.1 g
Tłuszcze
21.2 g
Węglowodany
14 g
IG
80 g
Sposób przygotowania
Czas przygotowania
30 minut
1
8 jajek ugotuj na twardo, ostudź i pokrój w drobną kosteczkę.
2
Na patelni podsmaż pokrojoną w drobną kostkę cebulę i dobrze przestudź.
3
Do miski wrzuć ugotowane wcześniej jajka oraz podsmażona cebulę.
4
Następnie dodaj 2 surowe jajka, sól, pieprz, posiekaną natkę pietruszki oraz bułkę tartą, tak by powstała konsystencja masy, która pozwoli uformować kotlety.
5
Obtocz je w bułce tartej i usmaż na rumiany kolor.
Oceń przepis
4.88 z 4 ocen
Dieta

Ten przepis możesz stosować w diecie:

Zobacz także inne przepisy

45 minut
186 kcal
20 minut
187 kcal
30 minut
471 kcal
20 minut
336 kcal