1
Awokado rozgnieć widelcem, dopraw solą i pieprzem i wymieszaj.
2
Bułkę opiecz w opiekaczu, a następnie posmaruj pastą z awokado.
5
Do garnka wlej wodę i zagotuj, a następnie dodaj ocet i zamieszaj łyżką, aby zrobił się w środku "wirek".
6
Do filiżanki wbij ostrożnie jajko, aby nie rozbić żółtka.
7
Zmniejsz ogień na którym gotuje się woda i delikatnie wlej jajko do wody, ostrożnie zamieszaj wodę by jajko się nie rozpłynęło.*
8
Gotuj 3-4 minut aż białko się zetnie, a następnie za pomocą łyżki cedzakowej wyjmij jajko i ułóż na grzance.
9
Posyp odrobiną czarnuszki.
10
Pomidora i ogórka pokrój w kostkę, dopraw do smaku. Zjedz jako sałatkę do grzanki.
12
* polecam obejrzeć filmik na YT.