Wizyta w gabinecie

Umów się na wizytę w naszym gabinecie dietetycznym.

Umów wizytę w Bielsku-Białej

Dietetyk ONLINE

Opieka dietetyczna online, niezależnie gdzie mieszkasz.

Dowiedz się więcej

Dyniowe pankaces

Składniki
Podana jest gramatura składników na 4 porcje tego dania.
Kaloryczność
324 kcal
Białko
10.7 g
Tłuszcze
12.6 g
Węglowodany
50.8 g
IG
25 g
Sposób przygotowania
Czas przygotowania
30 minut
1
Masło roztop w małym garneczku i dobrze ostudź.
2
Do miski wlej kefir, dodaj puree z dyni, jajko, roztopione masło, ksylitol i zmiksuj na gładką masę.
3
W osobnej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i dodawaj do mokrej masy cały czas mieszając.
4
Smaż na patelni na wolnym ogniu bez dodatku tłuszczu.
Oceń przepis
4.69 z 8 ocen
Dieta

Ten przepis możesz stosować w diecie:

Autor przepisu
Kamila Tomala

dietetyk

Zobacz także inne przepisy

30 minut
501 kcal
3 ( ocen)
Gofry dyniowe
30 minut
324 kcal
15 minut
378 kcal
15 minut
311 kcal