Wizyta w gabinecie

Umów się na wizytę w naszym gabinecie dietetycznym.

Umów wizytę w Bielsku-Białej

Dietetyk ONLINE

Opieka dietetyczna online, niezależnie gdzie mieszkasz.

Dowiedz się więcej

Wieprzowina stir-fry z warzywami

Składniki
Podana jest gramatura składników na 6 porcje tego dania.
Kaloryczność
365 kcal
Białko
27.4 g
Tłuszcze
14.1 g
Węglowodany
31.7 g
IG
73 g
Sposób przygotowania
Czas przygotowania
1 godzina 30 minut
1
Mięso pokrój w cienkie paseczki i przełóż do miski.
2
Zalej sosem sojowym i odstaw do lodówki na około godzinę.
3
W lekko osolonej wodzie ugotuj ryż basmati.
4
Na patelnię wlej olej oraz dodaj mięso - usmaż do zarumienienia.
5
Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, starty imbir, pokrojoną cebulę, paprykę oraz marchewkę.
6
Dalej podsmażaj na wolnym ogniu.
7
Następnie dodaj odrobinę wody, przyprawy, pozostały sos sojowy i duś, aż mięso będzie miękkie.
8
Podaj z ugotowanym ryżem, a całość posyp podprażonymi na suchej patelni orzeszkami i świeżą kolendrą lub natką pietruszki.
Oceń przepis
4.93 z 14 ocen
Dieta

Ten przepis możesz stosować w diecie:

Autor przepisu
Kamila Tomala

dietetyk

Zobacz także inne przepisy

3 ( ocen)
Dyniowe pankaces
30 minut
324 kcal
30 minut
501 kcal
3 ( ocen)
Gofry dyniowe
30 minut
324 kcal
15 minut
378 kcal