Wizyta w gabinecie

Umów się na wizytę w naszym gabinecie dietetycznym.

Umów wizytę w Bielsku-Białej

Dietetyk ONLINE

Opieka dietetyczna online, niezależnie gdzie mieszkasz.

Dowiedz się więcej

Dorsz z kaszą jęczmienną i warzywami

Składniki
Kaloryczność
380 kcal
Białko
33.8 g
Tłuszcze
7.7 g
Węglowodany
49 g
IG
28 g
Sposób przygotowania
Czas przygotowania
30 minut
1
W lekko osolonej wodzie ugotuj kaszę.
2
Rybę umyj i osusz, natrzyj solą, pieprzem i przyprawą do ryb.
3
Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż pokrojoną w drobną kostkę cukinię i paprykę. Dopraw do smaku.
4
Ugotowaną kaszę dodaj na patelnię i podsmaż chwilkę z warzywami.
5
Rybę piecz 20-25 minut w 190 stopniach C.
Oceń przepis
5 z 4 ocen
Dieta

Ten przepis możesz stosować w diecie:

Autor przepisu
Kamila Tomala

dietetyk

Zobacz także inne przepisy

30 minut
57 kcal
10 minut
452 kcal
3 ( ocen)
Herbata zimowa
10 minut
111 kcal
10 minut
372 kcal