Marchewkowe pancakes z czekoladą

Składniki
Kaloryczność
452 kcal
Białko
15.2 g
Tłuszcze
22 g
Węglowodany
55.3 g
IG
25 g
Sposób przygotowania
Czas przygotowania
10 minut
1
Marchew zetrzyj na tarce o najdrobniejszych oczkach.
2
Jajko ubij na puszystą masę z erytrolem i solą
3
Następnie dodaj mleko i olej i ponownie ubij.
4
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i dodaj do jajka.
5
Otrzymaną masę połącz ze startą marchewką.
6
Smaż na patelni na wolnym ogniu około 5-6 minut z jednej strony.
7
Pancakes posmaruj czekoladą i zjedz z mandarynką.
Oceń przepis
5 z 5 ocen
Dieta

Ten przepis możesz stosować w diecie:

Autor przepisu
Kamila Tomala

dietetyk

Zobacz także inne przepisy

3 ( ocen)
Herbata zimowa
10 minut
111 kcal
10 minut
372 kcal
20 minut
290 kcal
30 minut
424 kcal