Wizyta w gabinecie

Umów się na wizytę w naszym gabinecie dietetycznym.

Umów wizytę w Bielsku-Białej

Dietetyk ONLINE

Opieka dietetyczna online, niezależnie gdzie mieszkasz.

Dowiedz się więcej

Jajko sadzone ze szpinakiem i pieczarkami

Składniki
Kaloryczność
290 kcal
Białko
18.6 g
Tłuszcze
21.5 g
Węglowodany
10.3 g
IG
14 g
Sposób przygotowania
Czas przygotowania
20 minut
1
Na oleju podsmażamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę.
2
Gdy lekko się podsmaży dodajemy pokrojoną paprykę, cukinię i pieczarki.
3
Całość podsmażamy aż warzywa będą miękkie.
4
Dodajemy szpinak i ponownie dusimy około 3-4 minut.
5
Na warzywa wbijamy jajka, doprawiamy do smaku, przykrywamy pokrywką i podduszamy 3-4 minuty, aż jajka delikatnie się zetną.
6
Całość posypujemy natką pietruszki.
Oceń przepis
4.5 z 6 ocen
Dieta

Ten przepis możesz stosować w diecie:

Autor przepisu
Kamila Tomala

dietetyk

Zobacz także inne przepisy

30 minut
424 kcal
3 ( ocen)
Krem z dyni
30 minut
195 kcal
10 minut
433 kcal