Wizyta w gabinecie

Umów się na wizytę w naszym gabinecie dietetycznym.

Umów wizytę w Bielsku-Białej

Dietetyk ONLINE

Opieka dietetyczna online, niezależnie gdzie mieszkasz.

Dowiedz się więcej

Makaron z zielonym pesto, pomidorkami i mozzarellą

Składniki
Podana jest gramatura składników na 2 porcje tego dania.
Kaloryczność
596 kcal
Białko
31 g
Tłuszcze
33 g
Węglowodany
46 g
IG
14 g
Sposób przygotowania
Czas przygotowania
30 minut
1
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie.
2
Na patelnię wlej 2 łyżki wody, dodaj pesto i na małym ogniu doprowadź do wrzenia.
3
Dodaj pokrojone pomidorki koktajlowe, zmniejsz ogień i podsmaż je, aż delikatnie zmiękną.
4
Następnie dodaj ugotowany i odcedzony makaron.
5
Wymieszaj, dodaj odsączone kulki mozzarelli.
6
Całość posyp liśćmi bazylii oraz nasionami słonecznika.
Oceń przepis
5 z 11 ocen
Dieta

Ten przepis możesz stosować w diecie:

Autor przepisu
Kamila Tomala

dietetyk

Zobacz także inne przepisy

30 minut
648 kcal
20 minut
417 kcal
10 minut
211 kcal