Wizyta w gabinecie

Umów się na wizytę w naszym gabinecie dietetycznym.

Umów wizytę w Bielsku-Białej

Dietetyk ONLINE

Opieka dietetyczna online, niezależnie gdzie mieszkasz.

Dowiedz się więcej

Placki ziemniaczane z czosnkowym deepem

Składniki
Podana jest gramatura składników na 2 porcje tego dania.
Kaloryczność
648 kcal
Białko
25 g
Tłuszcze
32 g
Węglowodany
67 g
IG
0 g
Sposób przygotowania
Czas przygotowania
30 minut
1
Placki:
2
Cukinię , ziemniaki i cebulę zetrzyj na tarce o grubych oczkach i dobrze odciśnij.
3
Dobrze odciśnij z nadmiaru soku.
4
Zetrzyj cebulę i dodaj do ziemniaków i cebuli.
5
W osobnej misce wymieszaj jajka, mleko, majeranek, sól, pieprz i mąkę.
6
Dodaj do ziemniaków i dokładnie wymieszaj.
7
Smaż na mocno rozgrzanym maśle z obu stron na rumiano.
8
Odsącz na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
9
10
Sos:
11
Jogurt przełóż do miski, dodaj przeciśnięty czosnek i koperek.
12
Dokładnie wymieszaj, podawaj z placuszkami.
Oceń przepis
4.82 z 11 ocen
Dieta

Ten przepis możesz stosować w diecie:

Autor przepisu
Kamila Tomala

dietetyk

Zobacz także inne przepisy