Wizyta w gabinecie

Umów się na wizytę w naszym gabinecie dietetycznym.

Umów wizytę w Bielsku-Białej

Dietetyk ONLINE

Opieka dietetyczna online, niezależnie gdzie mieszkasz.

Dowiedz się więcej

Racuchy jabłkowe na kefirze

Składniki
Kaloryczność
417 kcal
Białko
16 g
Tłuszcze
22 g
Węglowodany
45 g
IG
16 g
Sposób przygotowania
Czas przygotowania
20 minut
1
Jabłko umyj, obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach i dobrze odciśnij z nadmiaru soku.
2
Jabłko wymieszaj z cynamonem i odstaw na chwilkę.
3
W osobnej misce wymieszaj na gładką konsystencję jajko, erytrol, kefir, sól i proszek do pieczenia.
4
Następnie dodaj przesianą mąkę i wymieszaj całość na gładkie ciasto.
5
Dodaj wcześniej starte jabłko i jeszcze raz wymieszaj.
6
Placuszki smaż na dobrze rozgrzanej oliwie z obu stron.
7
Zjedz z jogurtem i borówkami.
Oceń przepis
5 z 11 ocen
Dieta

Ten przepis możesz stosować w diecie:

Autor przepisu
Kamila Tomala

dietetyk

Zobacz także inne przepisy