Wizyta w gabinecie

Umów się na wizytę w naszym gabinecie dietetycznym.

Umów wizytę w Bielsku-Białej

Dietetyk ONLINE

Opieka dietetyczna online, niezależnie gdzie mieszkasz.

Dowiedz się więcej

Pomidory faszerowane risotto z pieczarkami i szpinakiem

Składniki
Podana jest gramatura składników na 2 porcje tego dania.
Kaloryczność
373 kcal
Białko
16 g
Tłuszcze
7.8 g
Węglowodany
70 g
IG
27 g
Sposób przygotowania
Czas przygotowania
45 minut
1
Pomidory umyj, odetnij kapelusze i wydrąż środek.
2
Odwróć je i połóż na ręcznik papierowy, aby wyciekł sok.
3
Na patelni podsmaż pokrojone w plasterki pieczarki i szpinak, następnie dodaj ryż do risotto, zalej odrobiną bulionu, przypraw i smaż na wolnym ogniu.
4
Małymi porcjami (0.5 szklanki) dodawaj resztę bulionu i tak do momentu, aż ryż będzie miękki i klejący.
5
Powstałym farszem nadziewaj pomidory i zapiecz 15-20 minut w 180°C.
Oceń przepis
4.5 z 2 ocen
Dieta

Ten przepis możesz stosować w diecie:

Zobacz także inne przepisy

10 minut
352 kcal
45 minut
315 kcal
1 godzina
545 kcal