Wizyta w gabinecie

Umów się na wizytę w naszym gabinecie dietetycznym.

Umów wizytę w Bielsku-Białej

Dietetyk ONLINE

Opieka dietetyczna online, niezależnie gdzie mieszkasz.

Dowiedz się więcej

Curry z ciecierzycą i cukinią

Składniki
Podana jest gramatura składników na 2 porcje tego dania.
Kaloryczność
615 kcal
Białko
24 g
Tłuszcze
31 g
Węglowodany
63 g
IG
11 g
Sposób przygotowania
Czas przygotowania
30 minut
1
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie.
2
Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj pokrojoną cebulę i lekko podsmaż.
3
Następnie dodaj pokrojoną w kosteczkę cukinię, obrane i pokrojone pieczarki i podsmaż aż woda odparuje.
4
Dodaj czosnek, ciecierzycę i bulion warzywny.
5
Możesz delikatnie podlać wodą.
6
Dodaj przyprawy: curry, kurkumę; zalej mleczkiem kokosowym, dopraw pieprzem.
7
Całość podgotuj do połączenia składników.
8
Wymieszaj z makaronem i posyp obficie natką pietruszki.
Oceń przepis
5 z 9 ocen
Dieta

Ten przepis możesz stosować w diecie:

Autor przepisu
Kamila Tomala

dietetyk

Zobacz także inne przepisy

15 minut
457 kcal
15 minut
374 kcal
30 minut
582 kcal