Wizyta w gabinecie

Umów się na wizytę w naszym gabinecie dietetycznym.

Umów wizytę w Bielsku-Białej

Dietetyk ONLINE

Opieka dietetyczna online, niezależnie gdzie mieszkasz.

Dowiedz się więcej

Omlet z cukinią i fetą

Składniki
Podana jest gramatura składników na 2 porcje tego dania.
Kaloryczność
374 kcal
Białko
20 g
Tłuszcze
21 g
Węglowodany
27 g
IG
10 g
Sposób przygotowania
Czas przygotowania
15 minut
1
Cukinię zetrzyj na tarce o dużych oczkach i odciśnij z nadmiaru soku na ręczniku papierowym.
2
W miseczce rozmąć jajka, dodaj pokrojone suszone pomidory, pokrojoną fetę, zioła prowansalskie, sól i pieprz oraz cukinię.
3
Całość dokładnie wymieszaj i wlej na patelnię z rozgrzaną oliwą.
4
Smaż na wolnym ogniu z obu stron po około 4 minuty.
5
Zjedz z kanapką z masłem i pomidorem.
Oceń przepis
5 z 7 ocen
Dieta

Ten przepis możesz stosować w diecie:

Autor przepisu
Kamila Tomala

dietetyk

Zobacz także inne przepisy

30 minut
582 kcal
10 minut
397 kcal
15 minut
326 kcal