Wizyta w gabinecie

Umów się na wizytę w naszym gabinecie dietetycznym.

Umów wizytę w Bielsku-Białej

Dietetyk ONLINE

Opieka dietetyczna online, niezależnie gdzie mieszkasz.

Dowiedz się więcej

Indyk z makaronem ryżowym i warzywami po chińsku

Składniki
Podana jest gramatura składników na 2 porcje tego dania.
Kaloryczność
609 kcal
Białko
30 g
Tłuszcze
10 g
Węglowodany
100 g
IG
35 g
Sposób przygotowania
Czas przygotowania
30 minut
1
Mięso z piersi indyka pokrój na cienkie paski, posyp solą i obtocz w mące ziemniaczanej.
2
Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć pokrojony w cienkie plasterki czosnek, chwilkę podsmaż i następnie dodaj mieszankę mrożonych warzyw.
3
Podsmażaj około 5 minut, po czym zdejmij z patelni na osobny talerz.
4
Na tę samą patelnię wrzuć kurczaka i podsmażaj do lekkiego przyrumienienia.
5
Następnie dodaj warzywa, sos, wodę; dokładnie wymieszaj, zmniejsz ogień i duś aż całość się połączy (około 4-5 minut).
6
Makaron ryżowy przyrządź wg przepisu na opakowaniu.
7
Ułóż go w naczyniu, na wierzch dodaj kurczaka w sosie.
8
Całość posyp sezamem i natką pietruszki.
Oceń przepis
5 z 11 ocen
Dieta

Ten przepis możesz stosować w diecie:

Autor przepisu
Kamila Tomala

dietetyk

Zobacz także inne przepisy

30 minut
554 kcal
15 minut
387 kcal