Wizyta w gabinecie

Umów się na wizytę w naszym gabinecie dietetycznym.

Umów wizytę w Bielsku-Białej

Dietetyk ONLINE

Opieka dietetyczna online, niezależnie gdzie mieszkasz.

Dowiedz się więcej

Gnocci ze szpinakiem i aromatycznym kurczakiem

Składniki
Podana jest gramatura składników na 2 porcje tego dania.
Kaloryczność
590 kcal
Białko
32 g
Tłuszcze
32 g
Węglowodany
45 g
IG
24 g
Sposób przygotowania
Czas przygotowania
30 minut
1
Gnocci ugotuj w lekko osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu.
2
Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj pokrojonego w kosteczkę kurczaka, przypraw przyprawą do drobiu i podsmaż do przyrumienienia.
3
Gotowego kurczaka przełóż na miseczkę.
4
Na tej samej patelni na odrobinie oliwy podsmaż szpinak, dodaj czosnek, serek mascarpone, pieprz i gałkę muszkatołową.
5
Podsmaż chwilkę aż powstanie sos - możesz delikatnie podlać wodą, jeśli jest zbyt gęsty.
6
Następnie dodaj wcześniej ugotowane gnocci i kurczaka.
7
Wymieszaj, przełóż do miseczki, całość posyp parmezanem.
Oceń przepis
5 z 11 ocen
Dieta

Ten przepis możesz stosować w diecie:

Autor przepisu
Kamila Tomala

dietetyk

Zobacz także inne przepisy

30 minut
648 kcal
20 minut
417 kcal
10 minut
211 kcal