Wizyta w gabinecie

Umów się na wizytę w naszym gabinecie dietetycznym.

Umów wizytę w Bielsku-Białej

Dietetyk ONLINE

Opieka dietetyczna online, niezależnie gdzie mieszkasz.

Dowiedz się więcej

Makaron z łososiem wędzonym i szpinakiem

Składniki
Podana jest gramatura składników na 2 porcje tego dania.
Kaloryczność
554 kcal
Białko
20 g
Tłuszcze
44 g
Węglowodany
20 g
IG
8 g
Sposób przygotowania
Czas przygotowania
30 minut
1
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie.
2
Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj szpinak, czosnek, kurkumę, pieprz, pokrojone pomidory i mascarpone.
3
Całość wymieszaj aż powstanie sos, możesz podlać 1-2 łyżkami wody jeśli jest zbyt gęsty.
4
Dodaj makaron i wymieszaj.
5
Na wierzch dodaj kawałki łososia.
Oceń przepis
5 z 15 ocen
Dieta

Ten przepis możesz stosować w diecie:

Autor przepisu
Kamila Tomala

dietetyk

Zobacz także inne przepisy

15 minut
387 kcal