Wizyta w gabinecie

Umów się na wizytę w naszym gabinecie dietetycznym.

Umów wizytę w Bielsku-Białej

Dietetyk ONLINE

Opieka dietetyczna online, niezależnie gdzie mieszkasz.

Dowiedz się więcej

Makaron z cukinią i krewetkami

Składniki
Podana jest gramatura składników na 2 porcje tego dania.
Kaloryczność
582 kcal
Białko
41 g
Tłuszcze
28 g
Węglowodany
44 g
IG
13 g
Sposób przygotowania
Czas przygotowania
30 minut
1
Krewetki rozmroź, usuń pancerz i ciemne jelito.
2
Makaron gotuj w lekko osolonej wodzie.
3
Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj poszatkowaną cebulę i czosnek.
4
Cukinię zetrzyj na temperówce w długie nitki.
5
Na patelnię dodaj krewetki, cukinię, makaron.
6
Dodaj przyprawy (sól, pieprz, chili) oraz śmietanę.
7
Duś około 4-5 minut mieszając, aż wszystkie składniki się połączą.
8
Przełóż na talerz, posyp natką pietruszki i skrop sokiem z limonki.
Oceń przepis
5 z 17 ocen
Dieta

Ten przepis możesz stosować w diecie:

Autor przepisu
Kamila Tomala

dietetyk

Zobacz także inne przepisy

10 minut
397 kcal
15 minut
326 kcal
30 minut
554 kcal