Wizyta w gabinecie

Umów się na wizytę w naszym gabinecie dietetycznym.

Umów wizytę w Bielsku-Białej

Dietetyk ONLINE

Opieka dietetyczna online, niezależnie gdzie mieszkasz.

Dowiedz się więcej

Indyk garam masala z ryżem basmati

Składniki
Kaloryczność
385 kcal
Białko
24.9 g
Tłuszcze
13.9 g
Węglowodany
40.8 g
IG
81 g
Sposób przygotowania
Czas przygotowania
30 minut
1
Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie.
2
Indyka pokrój w kostkę, dodaj przyprawy - sól, pieprz, kurkumę i garam masalę.
3
Podsmaż na oliwie, aż do przyrumienienia.
4
Następnie zalej passatą, dodaj mleczko kokosowe.
5
Dopraw do smaku i obficie posyp natką pietruszki bądź kolendrą.
Oceń przepis
4.64 z 7 ocen
Dieta

Ten przepis możesz stosować w diecie:

Autor przepisu
Kamila Tomala

dietetyk

Zobacz także inne przepisy

30 minut
353 kcal
20 minut
308 kcal
30 minut
431 kcal