Wizyta w gabinecie

Umów się na wizytę w naszym gabinecie dietetycznym.

Umów wizytę w Bielsku-Białej

Dietetyk ONLINE

Opieka dietetyczna online, niezależnie gdzie mieszkasz.

Dowiedz się więcej

Makaron udon z indykiem i pieczarkami

Składniki
Kaloryczność
431 kcal
Białko
18.5 g
Tłuszcze
25.1 g
Węglowodany
34.3 g
IG
64 g
Sposób przygotowania
Czas przygotowania
30 minut
1
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie wg przepisu.
2
Na patelni rozgrzej oliwę, podsmaż pokrojoną cebulę i czosnek.
3
Dodaj pokrojone pieczarki oraz suszone pomidory. Indyka pokrój w kostkę, przypraw i dodaj na patelnię.
4
Całość podsmażaj około 10 minut aż kurczak nie będzie surowy.
5
Następnie zalej śmietaną, posyp płatkami drożdżowymi i dobrze wymieszaj.
6
Zjedz z ugotowanym makaronem, posyp obficie natką pietruszki bądź kolendrą.
Oceń przepis
4.42 z 6 ocen
Dieta

Ten przepis możesz stosować w diecie:

Autor przepisu
Kamila Tomala

dietetyk

Zobacz także inne przepisy

1 godzina
117 kcal
10 minut
401 kcal
45 minut
291 kcal