Wizyta w gabinecie

Umów się na wizytę w naszym gabinecie dietetycznym.

Umów wizytę w Bielsku-Białej

Dietetyk ONLINE

Opieka dietetyczna online, niezależnie gdzie mieszkasz.

Dowiedz się więcej

Kotlety z mięsa z indyka z kaszą gryczaną

Składniki
Podana jest gramatura składników na 10 porcje tego dania.
Kaloryczność
117 kcal
Białko
8.2 g
Tłuszcze
5.9 g
Węglowodany
8.6 g
IG
46 g
Sposób przygotowania
Czas przygotowania
1 godzina
1
Cebulę pokrój w drobną kostkę, podsmaż na łyżce oliwy i ostudź.
2
Kaszę ugotuj w lekko osolonej wodzie i również przestudź.
3
Następnie wszystkie składniki wymieszaj na gładką masę, uformuj 10 kotletów.
4
Ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, każdą posmaruj na wierzchu oliwą z oliwek. Piecz 25 minut w 190 stopniach C (góra-dół).
Oceń przepis
4.55 z 10 ocen
Dieta

Ten przepis możesz stosować w diecie:

Autor przepisu
Kamila Tomala

dietetyk

Zobacz także inne przepisy

10 minut
401 kcal
45 minut
291 kcal
20 minut
404 kcal
30 minut
205 kcal