Wizyta w gabinecie

Umów się na wizytę w naszym gabinecie dietetycznym.

Umów wizytę w Bielsku-Białej

Dietetyk ONLINE

Opieka dietetyczna online, niezależnie gdzie mieszkasz.

Dowiedz się więcej

Jajko w chlebie

Składniki
Kaloryczność
220 kcal
Białko
10.5 g
Tłuszcze
11.6 g
Węglowodany
23.5 g
IG
65 g
Sposób przygotowania
Czas przygotowania
10 minut
1
Z chleba wydrąż środek.
2
Na patelni rozgrzej olej i lekko podsmaż chleb z jednej strony, a następnie do środka wbij jajko i dopraw do smaku.
3
Smaż na wolnym ogniu, aż lekko się zetnie, a następnie ostrożnie przewróć na drugą stronę.
4
Wydrążony środek chleba możesz moczyć w płynnym żółtku.
5
Zjedz z sałatką z rukoli i pomidorków koktajlowych.
Oceń przepis
4.38 z 8 ocen
Dieta

Ten przepis możesz stosować w diecie:

Autor przepisu
Kamila Tomala

dietetyk

Zobacz także inne przepisy

2 godziny
237 kcal
1 godzina 30 minut
365 kcal
3 ( ocen)
Dyniowe pankaces
30 minut
324 kcal
30 minut
501 kcal